loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

Клиничка Болница Тетово

  1. Почетна
  2. »
  3. Вести
  4. »
  5. Author Blogs

Работна средба со директорот на Универзитетската болница „Чанакале 18 Март“ во рамките на програмата Еразмус+

Директорот на тетовската клиничка болница, Илир Демири и организацискиот директор, Блерим Османи се сретнаа со заменик директорот на Универзитетската болница „Чанакале 18 Март“ г. Ибрахим Демир На средбата беше извршена презентација на двете институции и беа разгледани можностите за соработка како во обуката на медицинскиот персонал, така и во меѓусебните посети и размената на искуства. […]

Прв пат извршена операција за спречување енормно потење со минимална интервенција

Торакални хирурзи при Клиничката болница Тетово минатата недела прв пат извршија интервенција применувајќи нова метода со која кај пациентка е спречено прекумерно потење. Новиот начин на интервенција претставува различна хируршка постапка од досегашната практика во дел од нервниот систем со цел да се спречи енормното потење. – Специјалистите торакални хирурзи од Клиничка Болница Тетово извршија […]

Изведена прва специфична операција на ребро во тетовската клиничка болница

– Прв пат во клиничката болница во Тетово е извршена торакална (градна) оперативна интервенција – ресекција на тумор на второ десно ребро на предниот дел од градниот кош. Операцијата ја изврши специјалистот по торакална хирургија д-р Иван Карапетров. -Ова е прва операција од ваков вид во Клиничка болница Тетово и претставува редок случај. Отстранета е […]