loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

Оддел за психијатрија

  1. Почетна
  2. »
  3. Оддели
  4. »
  5. Оддел за психијатрија
Сите оддели

О.Е.Психијатрија при Ј.З.У. Клиничка болница Тетово функционира со Оддел кој има три болнички соби, една машка со 6 кревети, една женска соба со три кревети и соба за дневна болница со два кревета за болничко лекување на пациенти со психијатриски растројства. Има амбуланта по Психијатрија која работи по тип на Мој термин и амбуланта за Психолог.

Во склоп на О.Е.Психијатрија работат и два центри: Центар за Ментално здравје по тип на дневна болница со околу 170 пациенти месечно и Центар за превенција и третман на злоупотреба на дрога, кој е регионален центар за Општина Гостивар и Општина Кичево кои се лекуваат по тип на дневна болница со 100 пациенти месечно.

Во О.Е.Психијатрија работаат четири специјалисти по Психијатрија, еден доктор на специјализација по Психијатрија, 8 Психолози од кои еден психолог е на специјализација по Медицинска Психологија, 14 медицински сестри, 4 болничари и 2 хигиеничари.

Раководители

спец. др. Александар Коцевски

Раководител на оддел за психијатрија, со дејност на превенција и третман на злоупотреби на дроги

Контакт информации