loader image

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Оддел за детски болести

  1. Почетна
  2. »
  3. Оддели
  4. »
  5. Оддел за детски болести
Сите оддели

Мисија: ние нудиме здрава иднина  на деца со педијатриска гриза и едукација.

Визија: Секое дете во Тетово, другите градови и околните села да имаат пристап во одделение за здравствени грижи.

Достапност: 24 часа достапни за пациентите

Постојат 2 спратови, пациентите се примаат и сместуваат според дијагнозата. Постои амбуланта за преглед на пациентите од понеделник до петок, за викенд сме достапни 24 часа.

Пациентетите се прегледуваат од специјалист педијатар.

На пациентите им се прави визита 2 пати на ден.

Работат 9 специајлисти – педијатри, 2 специјализанти и 21 сестри.

Раководители

спец. др. Султана Асани

Раководител на оддел за детски болести

Контакт информации