loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

Оддел за неонатологија

 1. Почетна
 2. »
 3. Оддели
 4. »
 5. Оддел за неонатологија
Сите оддели

Активности за Оддел Неонатологија во тек на 2022 година

 1. Воведе скрининг за цинтична фиброза, фенилкетонурија, 30 –те метаболни болести.
 2. Воведен скрининг за слух кај новородено.
 3. Обезбеден Bilichek (апарат за мерење транскутан билирубин) кај новородени.
 4. Обезбедено апарат за спремање и чување на млеко.
 5. Обезбедени 4 столици за неонатален бокс и амбуланта.
 6. Реализирана едукација за кардио-педијатрија, еден лекар (Д-р Радица Апостоловска).
 7. Воведено во функсија апарат за вени за новородени.
 8. Активиран нов транспортен инкубатор за новородено.
 9. Активирани 7 wаrmeri за новородени со 2 опции за аспирација и оксигенација.
 10. Обезбедени 295 пелени за новородени ( фанелни, обични ).

Раководители

спец. др. Сани Бајрами

Раководител на оддел за постпартално згрижување на новороденчиња со интензивна нега

Контакт информации