loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

Оддел за онкологија со аплицирање на цитостатска терапија

  1. Почетна
  2. »
  3. Оддели
  4. »
  5. Оддел за онкологија со аплицирање на цитостатска терапија
Сите оддели

Во Онколошкиот Оддел – Клиничка Болница Тетово, се нудат следните медицински услуги: Администрирање на специфична онколошка терапија која се состои од апликација на хемотерапија, хормонска терапија и биолошка терапија од страна на обучен персонал за работа со пациенти со канцер.

Од 2020-2022 во Онколошкиот оддел се третираат: канцер на дојка и канцер на простата со целокупна потребна терапија по специфични протоколи, освен радиотерапија која се спроведува во  Универзитетската Клиника за Радиотерапија и Онкологија Скопје.

Другите патологии во смисла на ординирање на бисфосфонати, препис на симтоматска терапија која се дава во домашни услови преку служба за домашна посета, следење на пациенти, консултации и друго истотака се реализира скоро за сите патологии со канцер.

Раководители

спец. др. Вјолца Скендери

Раководител на одделение за онкологија со аплицирање на цитостатска терапија;

Контакт информации