loader image

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Оддел за оториноларингологија

  1. Почетна
  2. »
  3. Оддели
  4. »
  5. Оддел за оториноларингологија
Сите оддели

Уво,нос и грло хирургија е исто така позната како оториноларингологија (ОРЛ), или хирургија на главата и вратот. Оваа област на медицината се занимава со нарушувања на увото, носот, грлото, главата и вратот.

Стручност

Хирурзите оториноларинголози се лекари специјалисти во рамки на клиниката ги извршуваат сите интевенции поврзани со ОРЛ. Тие се занимаваат со медицински и хируршки третман на усните на ушите, носот, грлото и структурите на главата и вратот, освен на очите.

Раководители

спец. др. Неџат Асани

Раководител на оддел за оториноларингологија

Контакт информации