loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

Оддел за ортопедија

  1. Почетна
  2. »
  3. Оддели
  4. »
  5. Оддел за ортопедија
Сите оддели

Одделот за ортопедија е со долга традиција во склоп на Клиничка болница Тетово. Во себе опфаќа оддел со 18 кревети, современо опремена операциона сала, кабинет за дензитометрија, кабинет за ултрасонографија на остеоартикуларен систем, амбуланта и гипс сала.
Дејноста опфаќа третман на вродени и стекнати деформитети во детска возраст, дегенеративна патологија на остеоартикуларниот систем со ендопротетика како и конзервативен и оперативен третман на трауматолошки пациенти.

Раководители

спец. др. Ертан Рустеми

Раководител на оддел за ортопедија

Контакт информации