loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

Прв пат извршена операција за спречување енормно потење со минимална интервенција

  1. Почетна
  2. »
  3. Вести
  4. »
  5. Прв пат извршена операција за спречување енормно потење со минимална интервенција

Торакални хирурзи при Клиничката болница Тетово минатата недела прв пат извршија интервенција применувајќи нова метода со која кај пациентка е спречено прекумерно потење.

Новиот начин на интервенција претставува различна хируршка постапка од досегашната практика во дел од нервниот систем со цел да се спречи енормното потење.

– Специјалистите торакални хирурзи од Клиничка Болница Тетово извршија прва интервенција на хиперхидроза, кое значи енормно потење. Операцијата се изведе со методот клипсирање со помош на минимално инвазивна симпатектомија. Пациентка со хиперхидроза по интервенцијата немаше симптоми на потење и се врати во нормалниот живот, информираат од тетовската клиничка болница.

За интервенцијата лекарите имаа стручни совети и едукација од лекари од Шпанија.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Најнови вести

Галерија