loader image
Kërko
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Reparti i infektologjisë

  1. Ballina
  2. »
  3. Departamenti
  4. »
  5. Reparti i infektologjisë
Të gjitha Departamentet

Reparti i sëmundjeve infective në kuadër të Spitalit Klinik të Tetovës funksionon me ambulancë dhe njësi spitalore ku trajtohen pacientet e shtruar. Pacientët referohen në ekzaminime ambulantore nga mjekët amë ose vijnë me iniciativën e tyre nëse mjekët amë nuk janë në dispozicion.

Qëllimi i ambulances dhe ekzaminimeve ambulantore është diagnostikimi dhe trajtimi i sëmundjeve infective akute ose kronike. Në lidhje me shkaktarin bëhet fjalë për sëmundje të etilogjive të ndryshme, virale, bakteriale, parazitare, dhe në lidhje me cilin nga sistemet e përfshira trajtohen sëmundjet e SNQ, më së shpeshti meningjiti, meningoencefaliti, infeksionët e rrugëve të poshtme dhe të sipërme të frymëmarrjes nga ana e intoksikimit me GIS, diarreja, infeksionet parazitare të zorëve, zoonozat, infeksionet urinare, pacientët me hepatit viral, akut ose kronik. 

Në tre vitet e fundit në Repartin e Infektologjisë janë ekzaminuar dhe trajtuar pacientët me infeksion e shkaktuar nga ane e SARS COV2. Pacientët tëcilët janë me pasqyre klinike të lehtë dhe mesararisht të rëndë trajtohen në shtëpi me kontrolla të caktuara regullisht dhe ata me pasqyre të rëndë klinike shtrohen në Repartin infectiv për hetim dhe trajtim të mëtejshëm.

Informacioni i kontaktit