loader image
Kërko
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Reparti i radiodiagnostikës

  1. Ballina
  2. »
  3. Departamenti
  4. »
  5. Reparti i radiodiagnostikës
Të gjitha Departamentet

Në Spitalin Klinik në Repartin e radiodiagnostikës punojmë me  këto aparatura:

  1. RTG aparat digjital klasik: bëhet incizimi i gjithë pacientëve me ndryshime degjenerative, pullmo, abdomen, trakti urinar, të gjitha  traumat dhe rastet urgjente. Pacientët marin sherbim 24/7.
  2. Kompjuter Tomografi: kryhet incizimi i të gjithë pacientëve CT  të trurit, abdomenit, traktit urinar, dhe   Varësisht nga egzaminimi aplikohet edhe kontrasti si metodë për diagnostifikim. Gjithashtu mbulojmë  edhe pacientët që  jane me urgjence. Në  këtë aparat sherbimi ndaj pacientve behet 24/7.
  3. Rezonaca magnetike: ne kete aparat behet incizimi i Trurit, boshtit kurizor dhe gjujnjet. Varsisht nga incizimi aplikohet edhe kontrast si metode dijagnostifikimi.
  4. EHO e gjirit: bëhet egzaminim i të gjitha grupë  moshave.

Mamografi  incizim të  gjirit te pacientët mbi 40 vjet Periudha në mes dy incizimeve duhet të jetë më  së  paku 2 vite. Në të  njejtën  kohë  në  këtë  aparat aplikohet metoda SKRINING  të  gjirit për arsye se Spitali klinik është i inkuadruar në   

Menaxhmenti

supspec. dr Argjend Imeri

Përgjegjës i departamentit të radiodiagnostikës

Erkan Ali

Kryeteknologu i radiologjisë

Informacioni i kontaktit