loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

Тетовската Kлиничка Болница повторно се раѓа!

  1. Почетна
  2. »
  3. Вести
  4. »
  5. Тетовската Kлиничка Болница повторно се раѓа!
Муралот во Тетовската Болница симболизира нов почеток, прикажан преку извонредна уметност која ја отсликува важноста на животот што започнува во нејзините ѕидови. Топлите бои и впечатливите фигури на лекарите и медицинските сестри кои се грижат за новороденчето изразуваат топлина, безбедност и посветеност. Ова уметничко дело не само што им оддава чест на медицинскиот персонал и пациентите, туку и ја симболизира надежта и повторното раѓање што секоја болница ги носи во животите на луѓето, овозможувајќи нови почетоци секој ден. Овој мурал е визуелен доказ за мисијата на болницата да даде живот и да обезбеди рај за безбедност и грижа во највиталните моменти од човековото постоење.

Тетовската клиничка болница повторно се раѓа!
Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Најнови вести

Галерија