loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

Успешно изведен третиот случај на РАДИКАЛНА ЦИСТЕКТОМИЈА со БРИКЕР деривација

  1. Почетна
  2. »
  3. Вести
  4. »
  5. Успешно изведен третиот случај на РАДИКАЛНА ЦИСТЕКТОМИЈА со БРИКЕР деривација

Во Одделот за Урологија на ЈЗУ Клиничка Болница Тетово (д-р А. Бериша, проф. д-р А. Изаири, д-р А. Асани, д-р И. Емини, д-р С. Божиновска, д-р Е. Елези, д-р Ф. Деари) на 13. 10. 2023 година успешно го изведоа третиот случај на РАДИКАЛНА ЦИСТЕКТОМИЈА со БРИКЕР деривација. Оваа хируршка интервенција се смета за една од најспецифичните во урологијата. Во рок од две години со помош на експерти од Кл. за Урологија во Скопје (проф. д-р Скендер Саиди) имплементиравме и стандардизиравме 7 современи уролошки процедури (1-радикална цистектомија. 2-радикална лапароскопска нефректомија, 3-лап. радикална уретеронефректомија 4-лап. ресекција на бубрежна циста, 5-лап. лигатура на сперматична vv. 6-Биопсија на простата, 7-Перкутана нефростома.

 

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Најнови вести

Јавен повик за избор на правно лице кое врши дејност или поседува дозвола за собирање и/или транспортирање, преработка, рециклирање и уништување на отпад на движни ствари–електронска, електрична, информатичка, канцелариска опрема и друг ситен инвентар

Прочитај повеќе...

Галерија