loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

Во ЈЗУ Клиничка Болница Тетово и во РСМ за прв пат успешно се изведува операцијата _Лапароскопска субтотална гастректомија cum D2 lymphadenectomy pro Ca pylori._

  1. Почетна
  2. »
  3. Вести
  4. »
  5. Во ЈЗУ Клиничка Болница Тетово и во РСМ за прв пат успешно се изведува операцијата…
Денеска во ЈЗУ Клиничка Болница Тетово и во РСМ за прв пат успешно се изведува операцијата _Лапароскопска субтотална гастректомија cum D2 lymphadenectomy pro Ca pylori._
Операцијата ја водел хирургот д-р спец Шпресим Ферати, со асистенција на д-р спец Фатмир Салиу Др. спец Ферит Мухареми и анестезиолозите д-р.спец Минире Исени, д-р спец Драгиша Максимовски и средниот технички персонал.
Од ЈЗУ Клиничката болница Тетово соопштија дека операцијата е успешно завршена и постоперативната состојба на пациентот е стабилна.
ЈЗУ Клиничка болница Тетово веќе е снабдена со современа опрема и со помош на обучен кадар овде ќе се вршат вакви операции и пациентите нема да треба да се упатуваат на лекување во странство.
Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Најнови вести

Галерија