loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

Во Одделот за Урологија започна третманот на калкулоза на уринарниот тракт

  1. Почетна
  2. »
  3. Вести
  4. »
  5. Во Одделот за Урологија започна третманот на калкулоза на уринарниот тракт

 

Во Тетовската Клиничка Болница, во Одделот за Урологија, започнавме со третман на калкулоза на уринарниот тракт, каде во еден акт успешно се изврши операција на калкулус  на мочниот меур и трансуретрална простатектомија. Благодарејќи на Директорот на Клиничката Болница Тетово Др.Спец. Шпресим Ферати и Министерот за Здравство Др. Илир Демири, од денеска Одделот за Урологија е опремен  со холмиум ласер за третман на калкулоза на уринарниот тракт,

Интервенцијата беше успешно спроведена од тимот на уролози д-р Ерзен Елези, д-р Флорин Деари, д-р Албон Асани, д-р Агим Бериша.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Најнови вести

Галерија