loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА ТЕТОВО

ПЕТ ДЕЦЕНИИ МЕДИЦИНСКО ИСКУСТВО

ПОВЕЌЕ ОД МИЛИОН ИЗВРШЕНИ ПРЕГЛЕДИ И УСУЛУГИ
ОД ЦЕЛИОТ РЕГИОН

100000
Извршени прегледи и услуги
30
Ивршени операции
500
Амбулантски прегледи
100
Лекувани пациенти

Нашата болница располага
со 31 одделение.

Здравствена заштита по
најсовремени медицински стандарди!

Здравствената заштита во една држава претставува еден од важните елементи за зачувување и унапредување на здравјето, животната и работната средина на човекот, заштита на неговиот животен стандард и социјалната сигурност а во исто време е и значаен фактор за стопанскиот и економскиот развој на истата.

ЈЗУ Клиничка Болница Тетово е Јавна здравствена установа со права, обврски и одговорности утврдени со закон, колективен договор, статут и други општи акти.

Апарат за оддел за онкологија

Вести

Вести
Претседателот на Северна Македонија г-дин Стево Пендаровски, министерот за здравство г. Фатмир Меџити, заменик министерот за здравство д-р. Маја Манолева и директорот на Фондот за здравство Асаф Абдурамани на посета во Клиничка Болница Тетово

Ни беше задоволство што ги имавме на посета во Клиничка Болница Тетово, претседателот на Северна Македонија, г-дин Стево Пендаровски, министерот за здравство г. Фатмир Меџити,

Прочитај повеќе »
Вести
Во Одделот за уролошка хирургија на Клиничката болница Тетово, за прв пат успешно е направена хируршката интервенција на варикоцела на лапароскопски пат

Во модерната хирургија, лапароскопскиот пристап кон третманот на ова  болеста претставува „златен стандард“ споредувајќи ја со други хирушки процедури.Овој тип на интервенција отсега е достапен

Прочитај повеќе »