loader image
Пребарување
Close this search box.

КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

ТЕТОВО

Официјално лого на ЈЗУ Клиничка болница Тетово

SPITALI KLINIK

TETOVË

Пребарување
Close this search box.

Вести

  1. Почетна
  2. »
  3. Вести
Вести

Јавен повик за избор на правно лице кое врши дејност или поседува дозвола за собирање и/или транспортирање, преработка, рециклирање и уништување на отпад на движни ствари–електронска, електрична, информатичка, канцелариска опрема и друг ситен инвентар

Институција која огласува:  ЈЗУ Клиничка болница Тетово Рок на пријавување:  08.03.2024 Врз основа на член 42 став (3) од Законот за користење и располагање со стварите во државна сопственост и со стварите во општинска сопственост („Службен весник на Република Македонија“ бр. 78/15, 106/15, 153/15, 190/16 и 21/18 и „Службен весник

Прочитај повеќе »
Вести

Компанијата ЛИАЛ донираше околу 600 000 денари за Клиничката Болница Тетово

Денеска директорите др. Илир Демири и мр. Блерим Османи, ги пречекаа сопствениците на компанијата ЛИАЛ, Нехат Зиберин и Алберт Зиберин, на кои им се заблагодаривме за донацијатаа од околу 600.000 денари. Оваа донација е многу значајна за пациентите и персоналот на Клиничката Болница во Тетово.   Заедно со добротворните луѓе

Прочитај повеќе »
Вести

Претседателот на Северна Македонија г-дин Стево Пендаровски, министерот за здравство г. Фатмир Меџити, заменик министерот за здравство д-р. Маја Манолева и директорот на Фондот за здравство Асаф Абдурамани на посета во Клиничка Болница Тетово

Ни беше задоволство што ги имавме на посета во Клиничка Болница Тетово, претседателот на Северна Македонија, г-дин Стево Пендаровски, министерот за здравство г. Фатмир Меџити, заменик министерот за здравство д-р. Маја Манолева и директорот на Фондот за здравство Асаф Абдурамани, со кои разговаравме за предизвиците и работата што ја направивме

Прочитај повеќе »
Вести

Во Одделот за уролошка хирургија на Клиничката болница Тетово, за прв пат успешно е направена хируршката интервенција на варикоцела на лапароскопски пат

Во модерната хирургија, лапароскопскиот пристап кон третманот на ова  болеста претставува „златен стандард“ споредувајќи ја со други хирушки процедури.Овој тип на интервенција отсега е достапен и за пациентите на Одделот на уролошка хирургија во Тетово, благодарение на ангажирањето на Директорот на Клиничката болница Тетово и Министерот за Здравство, кои овозможија

Прочитај повеќе »
Вести

Во ЈЗУ Клиничка Болница Тетово и во РСМ за прв пат успешно се изведува операцијата _Лапароскопска субтотална гастректомија cum D2 lymphadenectomy pro Ca pylori._

Денеска во ЈЗУ Клиничка Болница Тетово и во РСМ за прв пат успешно се изведува операцијата _Лапароскопска субтотална гастректомија cum D2 lymphadenectomy pro Ca pylori._ Операцијата ја водел хирургот д-р спец Шпресим Ферати, со асистенција на д-р спец Фатмир Салиу Др. спец Ферит Мухареми и анестезиолозите д-р.спец Минире Исени, д-р

Прочитај повеќе »
Вести

Донација вредна над 1.000.000 евра од компанијата Еколог за Kлиничка Bолница Тетово

Директорот на Клиничката Волница во Тетово, Др. Илир Демири заедно со г-дин Лазим Дестани, сопственик на групацијата Еколог денеска потпишаа меморандум за соработка кој треба да резултира со донација вредна над 1.000.000 евра. Целта на донацијата е реконструкција на некои простори во одделението за интерна медицина и изградба на 6

Прочитај повеќе »

Пребарување

Најнови вести

Галерија